HOTELS IN ROME

Online hotels in Rome, ItaliŽ, boeken met laagste prijs garantie en zonder kosten | POWERED BY BOOKING.COM

hotelsinrome.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Rome hoofdstad van ItaliŽ

Rome is de hoofdstad van ItaliŽ, de provincie Rome en van de regio Lazio. Rome heeft +/- 2.7 miljoen inwoners. De geschiedenis van Rome gaat meer dan 2500 jr terug, de eerste nederzettingen dateren van 1000 jr voor Christus. Het was de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Het eerste Rome is op 7 heuvels gebouwd, gelegen op het Apenijns schiereiland. Na de val van het Romeins Rijk werd Rome pas in 1863 weer de hoofdstad, na de Italiaanse vereniging in dat jaar.

Rome heeft een Middellandse zeeklimaat, een Mediterraans klimaat, met een aangename temperatuur in de lente en zomer, behalve de warme maanden Juli en Augustus, en in de herfst. De winter is redelijk koud, de temperatuur kan onder 0ļ C. zakken, weinig tot geen sneeuw.

Tegenwoordig wordt er in Rome net als in de rest van ItaliŽ Italiaans gesproken, maar in de grote steden spreekt men ook goed Engels echter zijn Italianen wel vereerd als je Italiaans probeert te spreken.

Alle wegen leiden naar Rome. Dat geldt zeker voor de reislustigen onder ons. Rome ontvangt jaarlijks zes miljoen bezoekers. de stad is een een ware uitbarsting van de westerse geschiedenis, het centrum van de christelijke wereld. Kunstenaars en architecten stroomden hier naartoe om te werken voor de pausen en zo lieten zij in de loop der eeuwen een bonte verzameling gebouwen na. Elke hoek van de straat laat weer een verrassende blik op het verleden zien. Kerken, tempels, hotels,musea, fonteinen en obelisken bieden je een blik op het oude, keizerlijke Rome.

De stad Rome heeft 4,5 miljoen inwoners en ongeveer evenveel scooters en auto's. Het is dan ook ťťn van de drukste steden ter wereld. Vermoeiend? Ach, die drukte is ook betrekkelijk, want met een middagdutje in Villa Borghese, een wandeling door de prachtige wijk Trastevere en heel veel koffie ben je vervolgens weer klaar om uitgebreid te gaan winkelen.

Magari, oftewel eten, kunnen de Italianen als de beste. Leuke en lekkere restaurants zijn dan ook overal in Rome. Italianen maken niet alleen maar pizza's en spaghetti. De lekkerste gerechten die je je maar kunt bedenken, worden hier in de gezellige restaurantjes van de stad klaargemaakt.

Wijken in Rome: Appio Latino, Aurelio, Aventino Piramide, Colosseo, Esquilino, Flaminio Parioli, Gianicolense, Marsala, Navona, Nomentano, Pantheon , Parioli, Policlinico, Prati, Prenestino, Repubblica, Rione Monti, Rome Centrum, Salario, Sallustiano, San Giovanni, San Lorenzo, Spagna, Stazione Termini, Tiburtino, Tor Di Quinto, Trastevere, Trevi, Trionfale, Tuscolana, Vaticaanstad, Via Veneto en omgeving 

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands